Reseptit
Katkarapupiirakka
Suolainen katkarapupiirakka sopii hyvin illanistujaisiin. Rinnalla maistuu raikas salaatti.
60 minPiirakkavuoka, 8 hlölle
Ainekset
- Pohja
- 100 gvoita tai margariinia
- 2 dlvehnäjauhoja
- ½ dlruisjauhoja
- ½ dlvettä
- 1 tlleivinjauhetta
- Täyte
- 150 gkatkarapuja
- 100 gpurjoa
- 2 dlkermaviiliä
- 1kananmuna
- 1paprika
- 100 gjuustoraastetta
- ripaussitruunapippuria
- 1 tlkuivattua tilliä
- ½ tlsuolaa
Valmistus
- Sekoita vehnäjauhot, ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää rasva ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää vielä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (ø 26-28 cm).
- Pese ja pilko purjo ja paprika. Kuullota niitä hetki paistinpannulla. Levitä katkaravut, purjo ja paprika tasaisesti taikinan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna, juustoraaste ja mausteet. Lisää seos taikinan ja täytteiden päälle.
- Kypsennä 200 asteessa 30-35 minuuttia.
Katso myös
Kalakukko on tuunattu tässä ohjeessa nykyaikaan.Lohipiirakka on valloittava suolainen tarjottava illanistujaisiin tai juhliin.Tonnikalapiirakka maistuu vaikkapa illanistujaisissa.Voileipäkakku on suomalaisen juhlapöydän kunkku.Tonnikalapasta valmistuu pöytään vartissa.Janssonin kiusaus - kokeile klassikkoruokaa ja ylläty iloisesti!