Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Reseptit

Katkarapupiirakka

Suolainen katkarapupiirakka sopii hyvin illanistujaisiin. Rinnalla maistuu raikas salaatti.

Katkarapupiirakka
60 minPiirakkavuoka, 8 hlölle

Ainekset

  • Pohja
  • 100 gvoita tai margariinia
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlruisjauhoja
  • ½ dlvettä
  • 1 tlleivinjauhetta
  • Täyte
  • 150 gkatkarapuja
  • 100 gpurjoa
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1kananmuna
  • 1paprika
  • 100 gjuustoraastetta
  • ripaussitruunapippuria
  • 1 tlkuivattua tilliä
  • ½ tlsuolaa

Valmistus

  • Sekoita vehnäjauhot, ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää rasva ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää vielä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (ø 26-28 cm).
  • Pese ja pilko purjo ja paprika. Kuullota niitä hetki paistinpannulla. Levitä katkaravut, purjo ja paprika tasaisesti taikinan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna, juustoraaste ja mausteet. Lisää seos taikinan ja täytteiden päälle.
  • Kypsennä 200 asteessa 30-35 minuuttia.
Katso myös
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»