Reseptit
Banoffee
Banoffee nimi tulee sanoista banaani ja toffee. Makea herkku vie kielen mennessään - maistuu kahvipöydässä tai jälkkärinä.
2 h 45 minIrtopohjavuoka, 12-14 hlölle
Ainekset
- Pohja
- 175 gkeksejä esim. Bastogne
- ½ dlpekaanipähkinöitä
- 85 gvoita
- Toffee
- 75 gvoita
- 1 ½ dlfariinisokeria
- 3 ⅓ dlkuohukermaa
- ½ tlsuolaa
- Päälle
- 3banaania
- 3 ⅓ dlkuohukermaa
- ½ tlpikakahvijauhetta
- suklaarouhetta
Valmistus
- Pohja: Hienonna keksit ja pähkinät esim. monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon.
- Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
- Toffee: Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Kaada joukkoon kerma ja keitä max 15 min, kunnes kinuski sakenee. Mausta suolalla. Kaada kinuski keksipohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.
- Päälle: Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin toffeen päälle kakulle. Mausta kerma pikakahvijauheella, vaahdota. Lusikoi kermavaahto piirakan pinnalle. Koristele suklaarouheella.
Katso myös
Suklaamuffinssit ovat suussasulava herkku.Kääretorttu onnistuu helposti kahvipöytään ja jälkiruoksi.Mustikkamuffinit valmistuvat nopsaan, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään.Pavlova on saanut nimensä venäläiseltä balettitanssijalta, Anna Pavlovalta.Macaron-leivokset ovat söpöjä kahvipöydän piristyksiä.Cupcaket on ilo silmälle ja suulle.