Reseptit
Vadelmajuustokakku
Vadelmajuustokakku - tuo kahvipöydän ilo ja jälkiruokien makea ruhtinas. Täytä mielesi mukaan marjoilla tai hedelmillä!
4 hIrtopohjavuoka, n. 12 annosta
Ainekset
- Pohja
- 175 gkkaurakeksejä, käytä halutessasi gluteenittomia
- 75 gvoita tai margariinia
- Täyte
- 6liivatetta
- 400 gvadelmia (pakaste tai tuore)
- 400 gmaustamatonta tai vanilja tuorejuustoa
- 1 prkcrème fraîchea
- 2 dlvispikermaa
- 2 rkllimemehua
- ¾ dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
Valmistus
- Hienonna keksit. Sulata voi, sekoita keksimurujen kanssa. Levitä keksiseos vuoan pohjalle.
- Laita liivatteet pehmenemään astiaan, jossa on runsaasti kylmää vettä.
- Keitä vadelmia ja 1/2 dl sokeria kattilassa 10 min. Mausta vaniljasokerilla. Soseuta sauvasekoittimella. Sulata 3 liivatetta joukkoon.
- Vaahdota tuorejuusto, crème fraîche, kerma ja 1/4 dl sokeria kulhossa. Kuumenna limemehu kiehuvaksi, sulata siihen 3 liivatetta. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita samalla.
- Kaada puolet tuorejuustoseoksesta vuokaan. Valuta päälle vadelmasosetta. Lisää loppu tuorejuustoseos ja hiukan vadelmaa. Levitä tasaiseksi. Kaada loppu vadelmasose pinnalle.
- Vinkki: juhlavampaan hetkeen koristele kermavaahdolla.
- Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
Katso myös
Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Rocky road on varma hätäapu, kun makean nälkä iskee.Mangojuustokakku on juhlien keskipiste.Juustokakku on mehevä ja muheva klassikko.Piimäkakku - muistoja mummolasta!Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku.