Reseptit
Omenahillo
Omenahillo kokoaa syksyn omenasadon. Mausta omppuhillo kanelilla, vaniljalla tai tähtianiksella. Säilytä viileässä.
30 minKattila
Ainekset
- 1 kgomenoita
- 2kanelitankoa
- 1 dlvettä
- 500 ghillosokeria
Valmistus
- Pese ja kuori omenat, paloittele. Pane omenat, vesi ja kanelitanko kattilaan. Keitä 5-10 minuuttia. Jos haluat sileää sosetta, soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Poista maustetangot.
- Kuori vaahto pinnalta ja kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.
Katso myös
Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.Punaviinipohjainen sangria saa raikkautta hedelmistä ja marjoista.Vispipuuro on valintasi erityisesti silloin, kun puolukat eivät muuten maistu.Raparperikiisseli toimii jälkiruokana tai välipalana.Marenki on helppo tehdä, mutta vaatii aikaa.Mämmi on pääsiäisen perinneruoka, jonka valmistus onnistuu kotikeittiössäkin.