Reseptit
Uuniperunat, lohitäyte
Uuniperunat saa vertaisensa kaverin lohesta. Kokeile myös kasvis- tai lihatäytteellä!
2 h5 annosta
Ainekset
- 1 kgperunaa
- alumiinifoliota
- Täyte
- 100 gkylmäsavulohta
- ½ dlhienonnettua tilliä tai ruohosipulia
- 1 prklaktoositonta kermaviiliä
- 1 tlsitruunamehua
- ripaus suolaa
Valmistus
- Paista uuniperuna:
- Valitse uuniperunoiksi jauhoinen perunalajike, kuten Rosamunda, Pito tai Van Gogh. Valitse mahdollisimman isoja, yli 200 g painoisia perunoita.
- Pese perunat huolellisesti harjalla. Kuivaa pinta. Pistele perunat haarukalla. Kietaise yksitellen folioon.
- Paista 225 asteessa 30 min. Vähennä lämpöä 200 asteeseen ja paista perunan koosta riippuen 30-60 min.
- Ota perunat pois uunista. Leikkaa perunaan ja folioon ristikkäisviilto. Purista perunaa, jolloin täytteelle tulee tilaa.
- Tee kalatäyte:
- Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Siirrä tarjoiluastiaan ja sekoita mukaan kermaviili ja mausteet.
- Tarjoa uuniperuna kalatäytteen ja salaatin kanssa.
Katso myös
Kirkas lohikeitto valmistuu tuoreesta tai pakastelohesta.Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.Paella tuo Espanjan ruokapöytään - Viva España!Graavilohi vie aikaa, mutta on helppo valmistaa.Tonnikalapasta valmistuu pöytään vartissa.Soijapohjainen teriyaki-kastike sopii hyvin kalan ja kanan marinadiksi.