Reseptit
Kesäkurpitsa-pinaattilasagne
Kesäkurpitsa-pinaattilasagne saa raikasta makua pinaatista. Nauti tuhti uuniruoka kevyesti raikkaan salaatin kanssa. Nam!
1 h 30 minUunivuoka, 6 hlölle
Ainekset
- 250 glasagnelevyä
- Täyte
- 1punainen paprika
- 4porkkanaa
- 2sipulia
- 3 rkloliiviöljyä
- 1rkl hunajaa
- 7aurinkokuivattuja tomaatteja
- 4valkosipulinkynttä
- 1 tlktomaattimurskaa
- 1ruukku basilikaa
- 1ruukku oreganoa
- suolaa
- pippuria
- 2kesäkurpitsaa
- 300 gtuoretta pinaattia
- Juustokastike
- 60 gvoita
- 1 dlvehnäjauhoja
- 6 dlkasvislientä
- 2 dlkermaa
- 250 gmozzarellaa
- 1 dlparmesaani-raastetta
- suolaa
- viherpippuria
- muskottipähkinää
- siemeniä
Valmistus
- Tee kasvisseos: Kuori porkkanat ja sipuli. Raasta porkkanat, silppua sipulit ja pilko paprikat. Paista ne pannulla oliiviöljyssä pehmeäksi. Lisää hunaja, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, kuoritut ja murskatut valkosipulit sekä tomaattimurska. Anna muhia hiljalleen n. 10 minuuttia. Lisää lopuksi silputut yrtit ja maun mukaan suolaa ja pippuria.
- Tee juustokastike: Sulata voi kattilassa. Älä ruskista. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Kiehauta pienellä lämmöllä, muutama minuutti riittää. Pilko mozzarella ja lisää se sekä puolet raastetusta parmesaani-juustosta. Anna juustojen sulaa ja muista sekoitella. Lisää mausteet.
- Voitele lasagnevuoka öljyllä. Lado pohjalle ensin kasvisseosta. Viipaloi kesäkurpitsasta noin 5 mm paksuisia siivuja ja lado niitä päälle. Lado samaan kerrokseen myös pinaattia. Kaada päälle juustokastiketta ja lado sen päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kerroksittain, kunnes päälimmäiseksi jää kerros lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle juustokastikkeen loppu niin, että levyt peittyvät.
- Ripottele päälle loppu parmesaani ja siemeniä.
- Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Nosta ruoka uunista. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia, peitä halutessasi foliolla.
Katso myös
Perunamuusi maistuu perheen pienimmästä suurimpaan.Täytetyt paprikat on helppo arkiruoka.Currykastike - arkiruokaa parhaimmillaan!Grillatut kasvisvartaat ihastuttavat ulkonäöllään ja maullaan.Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Lohkoperunat toimii mainiosti sellaisenaan naposteluun tai pääruoan lisukkeeksi.