Reseptit
Paella
Paella tuo Espanjan ruokapöytään - Viva España! Se on näyttävä ruoka, joka sopii illanistujaisiin ja vieraille.
1 hIso paistinpannu, 6 hlölle
Ainekset
- ½ dlöljyä
- 1paprika
- 2sipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 100 gchorizomakkaraa
- 5 dlpaella- tai risottoriisiä
- 1chili
- 1 tlpaprikajauhetta
- 3tomaattia
- 2 rkltomaattipyretä
- 1 dlvalkoviiniä
- 1 ½ lkanalientä
- 3broilerin rintafileet
- 100 gpakasteherneitä
- ¼ tlsahramia
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
- Päälle:
- 200 gisoja katkaravunpyrstöjä
- 450 gkuorineen pakastettuja sinisimpukoita
- 1 dlvalkoviiniä
- 1 dlkanalientä
- sitruunaa
Valmistus
- Kuumenna öljy isolla pannulla. Lisää kuutioidut paprikat, silputut sipulit ja viipaloitu chorizo. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää riisi, silputtu chili ja paprikajauhe. Sekoittele. Lisää tomaattipyree ja silputut tomaatit.
- Kuumenna ja kaada seuraavaksi pannulle viini ja 1 l kuumennettua kanalientä. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää lientä tarpeen mukaan.
- Paista paellan kypsyessä paloitellut broilerit toisella pannulla öljyssä. Lisää broileri paellaan yhdessä herneiden kanssa. Mausta sahramilla, suolalla ja pippurilla.
- Ota äyriäiset hyvissä ajoin sulamaan jääkaappiin. Jos aikaa on vähän, sulata huoneenlämmössä.
- Lisää katkaravunpyrstöt kuumaan paellaan. Höyrytä simpukat valkoviini-kanaliemessä. Lisää ne paellan päälle.
- Peitä paella kannella tai foliolla - anna makujen tekeytyä hetki.
- Siivuta sitruuna ja koristele paella lohkoilla.
Katso myös
Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.Graavilohi vie aikaa, mutta on helppo valmistaa.Kirkas lohikeitto valmistuu tuoreesta tai pakastelohesta.Soijapohjainen teriyaki-kastike sopii hyvin kalan ja kanan marinadiksi.Tonnikalapasta valmistuu pöytään vartissa.Uuniperunat saa vertaisensa kaverin lohesta.