Reseptit
Punaviinikastike
Punaviinikastike on kastikeklassikko, joka on nappivalinta lihapihvien viereen. Kastikkeessa yhdistyvät kaikki perusmaut.
55 min4 hlölle
Ainekset
- 1porkkana
- 2sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- pala juuriselleriä
- öljyä
- 2 rklruokosokeria
- ½ dlpunaviinietikkaa
- 3herkkusientä
- 4 dlpunaviiniä
- 6 dllihalientä
- tuoretta rosmariinia, timjamia ja lehtipersiljaa
- 2laakerinlehteä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistus
- Kuori porkkanat, sipulit, valkosipulit ja juuriselleri. Viipaloi ne ja paahda hetki kattilassa rasvan kanssa. Lisää sokeri.
- Anna sokerin sulaa ja hieman karamellisoitua. Lisää punaviinietikka, herkkusienet ja punaviini. Anna kiehua, kunnes viinistä on haihtunut noin puolet. Lisää lihaliemi ja yrtit.
- Keitä vielä 15–20 minuuttia, siivilöi kastike ja tarkista suola. Suurusta tarvittaessa.
Katso myös
Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.Suklaakakku on Suosikkikakku!Karitsanpaisti on pääsiäispöydän kunkku.Kermaperunat on tuhti lisäke pihville.Valkosipuliperunat on monelle meistä paras juhlaruoan lisäke.