Reseptit
Taatelikakku
Taatelikakku on erityisesti joulun ajan herkku. Maistuu kotona ja sopii säilyvyytensä ansiosta hyvin joulumyyjäisiin.
1 h 15 minKakkuvuoka
Ainekset
- 300 gtaateleita
- 1 ½ dlvettä
- 200 gvoita
- 2munaa
- ½ dlkermaa
- 3 dlsokeria
- 4 ½ dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlruokasoodaa
- 2 tlvaniljasokeria
- Voiteluun:
- voita tai margariinia
- korppujauhoja
Valmistus
- Kiehauta taatelit ja vesi kattilassa. Lisää voi seokseen ja anna jäähtyä.
- Lisää munat yksitellen. Sekoita. Lisää taikinaan kerma, sokeri ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti.
- Voitele kakkuvuoka huolellisesti ja korppujauhota. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 60 min.
- Vinkki: Saat hyvin kuohkean taatelikakun, kun jäähdytät kiehautetut taatelit sähkövatkaimella sekoittaen.
Katso myös
Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku.Mangojuustokakku on juhlien keskipiste.Juustokakku on mehevä ja muheva klassikko.Suklaakakku on Suosikkikakku!Nam, itsetehdyt pullat vievät kielen mennessään!Porkkanakakku on helppo tehdä - ja vielä helpompi syödä!