Reseptit
Croissantit
Croissantit ovat Ranskasta rantautuneita lehteviä aamupalaleivonnaisia. Suomessa croissant maistuu vaikkapa juustoraasteella täytettynä.
4 hUunipelti, 20 kpl
Ainekset
- 1 ½ dlmaitoa
- 25 ghiivaa
- 2 kplkananmunaa
- 1 rklsokeria
- 7 dlvehnäjauhoja
- ½ tlsuolaa
- 200 gmargariinia
- Täyte ja kuorrutus:
- 2 ½ dljuustoraastetta
- Voiteluun:
- 1kananmuna
Valmistus
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sekaan munat ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot ja sekoita kunnolla. Lisää vähitellen joukkoon kuutioitu kylmä margariini.
- Anna taikinan kohota 2 tuntia lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
- Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi (30 x 45 cm) levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahteen osaan. Leikkaa leveyssuunnassa vielä viideksi palaksi. Puolita palat kulmasta kulmaan kolmioiksi.
- Laita palojen leveimpään osaan pieni kasa juustoraastetta. Kääri leveimmästä suunnasta aloittaen rullalle.
- Siirrä uunipellille saumapuoli alaspäin. Voitele munalla ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-17 minuuttia.
Katso myös
Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Italialainen klassikko, focaccia, on helppotekoinen ja vie kielen mennessään.Fetapiirakka tuo Kreikan lämmön ruokapöytään.Juustokasvispiirakka on täyteläinen suolapala.Kookospallot ovat äkkimakea herkku, joka valmistuu herkutteluun hetkessä.