Reseptit
Mansikkarahkakakku
Mansikkarahkakakku on kesän raikkain kakku! Syntyy helposti vaikka mökillä, sillä sitä ei tarvitse paistaa.
5 hIrtopohjavuoka
Ainekset
- Pohja:
- 175 gkeksejä esim. digestive
- 50 gvoita tai margariinia
- Täyte:
- 4liivatelehteä
- 400 gmaustettua mansikkarahkaa tai maustamatonta rahkaa
- 1 rklsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- (3 dl mansikoita)
- 2 dlkuohukermaa
- Pinnalle:
- ½ lmansikoita
- Kiille päälle:
- 1 dlvettä
- ½ dlhyytelösokeria
Valmistus
- Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva. Painele seos irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
- Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi.
- Yhdistä rahka ja sokerit. Lisää halutessasi joukkoon pieniksi kuutioituja mansikoita.
- Purista vesi liivatelehdistä. Nosta liivatelehdet kattilaan ja sulata ne pienessä määrässä n. 1 rkl kiehuvaa vettä.
- Lisää liivate rahkaseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää se viimeisenä. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 h.
- Koristele hyytynyt kakku tuoreilla mansikoilla tai valmista niiden päälle kiille.
- Kiille: Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä. Kaada varoen mansikoiden päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa vähintään 15 min.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Katso myös
Suklaakakku on Suosikkikakku!Jos rakastat Kinder-suklaamunia ja kakkuja, Kinderkakku on suosikkisi!Rahkapiirakka valmistuu näppärästi tällä helpolla ohjeella.Sitruunakakku on parhaimmillaan yön yli nukkuneena.Pätkiskakku on uusi versio suklaakakusta.Ortodoksisen pääsiäisen perinneherkku pasha maistuu koko kansalle.