Reseptit
Juusto-pekonipiirakka
Juusto-pekonipiirakka on tuhti purtava, joka sopii erinomaisesti herkkuhetkiin!
55 minPiirakkavuoka
Ainekset
- Taikina
- 3 dlvehnäjauhoja
- 125 gvoita tai margariinia
- ½ dlvettä
- Voiteluun
- voita, margariinia tai öljyä
- Täyte
- 150 gpekonia
- 200 gjuustoraastetta
- 1 prkcrème fraîchea
- 3kananmunaa
- ¼ tlmustapippuria
- suolaa
Valmistus
- Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voideltuun uunivuokaan pohjalle ja reunoille.
- Paloittele pekoni ja paista se rapeaksi. Valuta rasva pois ja lisää joukkoon juustoraaste. Levitä seos uunivuokaan. Sekoita kulhossa crème fraîche, kananmunat ja mausteet. Kaada täyte vuokaan.
- Kypsennä 175 asteessa 30-35 minuuttia.
Katso myös
Kinkkurullat vievät juhlavierailta jalat alta, maistuvat myös pienille juhlijoille.Nakkipiilo on lasten ja lastenmielisten paras herkku.Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Ciabatta on lähtöisin Italiasta.Fetapiirakka tuo Kreikan lämmön ruokapöytään.