Reseptit
Lohikeitto, kirkas
Kirkas lohikeitto valmistuu tuoreesta tai pakastelohesta. Vinkki: tarjoa kirkas lohikeitto viikonloppuna alkuruokana!
30 minKattila, 4 hlölle
Ainekset
- 2 rklöljyä
- 2sipulia
- 4pientä perunaa
- 2porkkanaa
- 2kalaliemikuutio
- 5kokonaista maustepippuria
- 5kokonaista mustapippuria
- 8 dlvettä
- 1laakerinlehti
- 400 glohifileetä tuoreena tai pakasteena
- sitruunamehua
- suolaa
- pippuria
- tilliä
Valmistus
- Kuumenna kattilassa öljy. Kuullota hienonnettu sipuli, kuoritut ja pilkotut perunat, kuoritut ja pilkotut porkkanat yhdessä kalaliemikuution ja mausteiden kanssa n. 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Älä ruskista.
- Lisää joukkoon vesi ja laakerinlehti. Anna kiehua noin 15 min, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
- Kuutio tuore lohifilee tai käytä valmista pakastetta. Lisää lohikuutiot ja anna kypsyä pari minuuttia.
- Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja tillillä.
Katso myös
Perinteinen lohikeitto tehdään kermaan.Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.Paella tuo Espanjan ruokapöytään - Viva España!Graavilohi vie aikaa, mutta on helppo valmistaa.Soijapohjainen teriyaki-kastike sopii hyvin kalan ja kanan marinadiksi.Uuniperunat saa vertaisensa kaverin lohesta.