Reseptit
Raparperimehu
Hyödynnä raparperisato ja tee siitä mehua. Raparperimehu on raikas kesäjuoma, joka säilyy parhaiten viileässä.
60 minIso kattila
Ainekset
- 4 lvettä
- 1 kgraparperia
- ½ kgsokeria
Valmistus
- Huuhtele raparperit, älä kuori. Leikkaa noin 1 cm paloiksi. Laita vesi ja raparperit isoon kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 10-15 min.
- Lisää sokeri. Kerää pinnalle muodostunut vaahto pois.
- Anna jäähtyä hieman. Siivilöi mehu ja pullota, kun mehu on vielä melko kuumaa. Anna pullojen jäähtyä ja laita jääkaappiin. Tarjoa sellaisenaan tai vedellä laimennettuna.
Katso myös
Hummus valmistuu näppärästi kotikeittiössä.Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.Siemennäkkäri on trendikäs juttu, joka sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.Vispipuuro on valintasi erityisesti silloin, kun puolukat eivät muuten maistu.Helppo vuokaleipä valmistuu kotoa löytyvistä tarpeista.Bruschetta on alun perin Italiasta kotoisin oleva alkuruoka.