Reseptit
Luumukiisseli
Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka. Joulupöydässä se on ihan ehdoton juttu. Vinkki: pue juhlaan kermavaahtonokareella!
20 minKattila, 5-6 hlölle
Ainekset
- 1 lvettä
- ½ dlsokeria
- 200 gkivettömiä luumuja
- 1kanelitanko
- 3 rklperunajauhoja
- Pinnalle
- sokeria
Valmistus
- Keitä luumuja ja kanelitankoa sokerilla maustetussa vedessä n. 15 min.
- Suurusta hieman jäähtynyt kiisseli vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla.
- Anna kiisselin kiehahtaa ja nosta kattila liedeltä. Kun kiisseli on jäähtynyt, ota kanelitanko pois.
- Kaada tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle sokeria, ettei päälle tule kuorta.
Katso myös
Siemennäkkäri on trendikäs juttu, joka sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.Vispipuuro on valintasi erityisesti silloin, kun puolukat eivät muuten maistu.Joulutorttu on varma merkki joulun saapumisesta.Raparperikiisseli toimii jälkiruokana tai välipalana.Irish coffee on fariinisokerilla ja viskillä maustettu kuuma kahvijuoma.Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!