Reseptit
Kurpitsakeitto
Pehmeän suloinen kurpitsakeitto lämmittää ja raikas väri piristää. Riputtele annoksen päälle auringonkukan siemeniä.
50 minKattila
Ainekset
- 1-2 kgkelta-oranssia talvikurpitsaa
- 2isoa valkosipulinkynttä
- 1iso sipuli
- tuoretta inkivääriä
- tilkka öljyä kuullottamiseen
- 1 rklcurrytahnaa
- ½ tljuustokuminaa
- 1 lvettä
- 1kasvisliemikuutio
- 400 gkookosmaitoa
- suolaa, mustapippuria myllystä
- siemeniä
Valmistus
- Leikkaa kurpitsat osiin, poista siemenet, pane osat uunipellille leivinpaperin päälle kuoripuoli alaspäin.
- Kypsennä paloja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes sisus on pehmeää.
- Kaavi sisus esim. lusikalla kattilaan.
- Kuullota silputtu sipuli, kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet ja n. puoliruokalusikallista inkivääriraastetta pannulla öljytilkassa. Lisää currytahna ja juustokumina, kuumenna sekoittaen.
- Kumoa seos kurpitsasoseen sekaan kattilaan. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja keitä noin 5 minuutin ajan.
- Soseuta keitto, lisää kookosmaito, kiehauta. Mausta suolalla ja jauha myllyllä mustapippuria, ripottele päälle siemeniä.
Katso myös
Tuhti linssikeitto sopii vegaaneille ja sekasyöjille.Myskikurpitsakeitto on pehmeän makea Halloween-herkku.Kirkas lohikeitto valmistuu tuoreesta tai pakastelohesta.Kirkas kalakeitto on suosikkisoppa!Nakkikeitto on arjen pelastajakeitto.Siskonmakkarakeitto valmistuu nopsaan, kun teet sen pakastejuureksista!