Reseptit
Pinaatti-raejuustopiirakka
Pinaatti-raejuustopiirakka täyttää välipalana tai maistuu illanistujaisissa. Tee kavereiksi raikas lehtisalaatti tai porkkanaraaste.
1 hPiirakkavuoka, 6 hlölle
Ainekset
- Pohja
- 100 gvoita
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- ½ tlleivinjauhetta
- 1 tlrakuunaa
- 1 dljuustoraastetta
- 2 rklkylmää vettä
- Täyte
- ½ dlmaustamatonta jogurttia
- 3kananmunaa
- 200 graejuustoa
- 500 gpakastepinaattia
- 3 rklsitruunamehua
- 1 tlsuolaa
- pippuria
- 30 gjuustoraastetta, esim. emmental
Valmistus
- Valmista pohja nyppimällä hieman huoneenlämmössä sulaneeseen voihin jauho-mauste-juustoraasteseos. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuokaan.
- Valmista täyte. Sekoita jogurtti, kananmunat ja raejuusto keskenään. Purista sulanut pinaatti ja pieni osiin. Sekoita pinaatti, sitruuna, suola ja pippuri seokseen. Levitä täyte piirakkapohjalle ja ripottele juusto päälle.
- Paista 175-asteisen uunin alaosassa 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta saanut väriä.
Katso myös
Munakokkeli on onnistunut, kun se on pehmeää ja hieman murumaista.Mannapuuro on koko perheen maukas puuro.Sipulipiiras on tuhti välipala.Vegehampurilainen tai vegepurilainen syntyy helposti kotiuunissa.Gluteeniton pizzapohja sopii gluteenia ja maitotuotteita karttaville.Pinaatti-lehtikaalipiiras on täysin gluteeniton.