Reseptit
Nokkosletut
Nokkosletut syntyvät oman maan nokkosista. Kokeile rohkeasti ja yllätä pinaattilettuihin tottunut jälkipolvi!
1 h 10 min25 kpl
Ainekset
- 1 lvettä
- 7 dltuoreita nokkosia tai 2 dl ryöpättyjä
- 5 dlmaitoa
- 2kananmunaa
- 1 tlsuolaa
- 1 rklsokeria
- 2 rklöljyä
- 3 dlvehnäjauhoja
- Paistamiseen:
- öljyä
Valmistus
- Kiehauta vesi kattilassa ja lisää nokkoset sekaan. Keitä muutama minuutti, valuta ja jäähdytä.
- Hienonna nokkoset.
- Sekoita kulhossa maito ja kananmunat. Lisää suola, sokeri, öljy ja vehnäjauhot. Sekoita taikinaksi. Lisää nokkoset.
- Anna taikinan turvota 30-60 min.
- Paista kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin.
Katso myös
Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Fetapiirakka tuo Kreikan lämmön ruokapöytään.Kauraleipä syntyy lähes käden käänteessä.Juustokasvispiirakka on täyteläinen suolapala.Sipulipiiras on tuhti välipala.