Reseptit
Valkosipuliperunat
Valkosipuliperunat on monelle meistä paras juhlaruoan lisäke. Näin teet potut kala-, liha- ja kasvisruoille.
2 hUunivuoka, 4-5 hlölle
Ainekset
- 8isoa perunaa
- 5valkosipulin kynttä
- 4 dlruokakermaa laktoositon
- suolaa
- Voiteluun
- öljyä
Valmistus
- Kuori ja pilko perunat sekä valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi
- Voitele laakea vuoka ja lado kerroksittain perunasiivuja, valkosipulisiivuja ja suolaa.
- Kiehauta kerma kevyesti ja kaada se päälle.
- Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. tunti tai puolitoista.
Katso myös
Kermaperunat on tuhti lisäke pihville.Punaviinikastike on kastikeklassikko, joka on nappivalinta lihapihvien viereen.Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.Karitsanpaisti on pääsiäispöydän kunkku.Persikkarahka maistuu jälkkärinä tai välipalana.