Reseptit
Kurpitsapasta
Kurpitsapasta maistuu heittämällä koko perheelle. Kurpitsan makeus ja kerma tuovat herkkuruokaan ripauksen aistikasta makeutta.
30 minKattilallinen, 6 hlölle
Ainekset
- Kurpitsakastike
- 400 gkurpitsaa
- 2 dlvettä
- 1 tlsuolaa
- 4valkosipulinkynttä
- 2 rklöljyä
- 2 dlkermaa
- 5isoa salvianlehteä
- 1 dlraastettua parmesaania
- 1 tlsuolaa
- mustapippuria
- 500 ggluteenitonta pastaa
Valmistus
- Aloita halkaisemalla kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 20 minuuttia. Soseuta keitinvesineen sauvasekoittimella.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla öljyssä. Lisää kurpitsasose ja kerma. Keitä 10 minuuttia niin, että kastike saostuu hieman.
- Hienonna salvianlehdet ja raasta parmesaani. Lisää ne kastikkeeseen. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita valmis pasta kastikkeen joukkoon. Tarjoa heti.
Katso myös
Perunamuusi maistuu perheen pienimmästä suurimpaan.Täytetyt paprikat on helppo arkiruoka.Grillatut kasvisvartaat ihastuttavat ulkonäöllään ja maullaan.Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Lohkoperunat toimii mainiosti sellaisenaan naposteluun tai pääruoan lisukkeeksi.Kaalilaatikko jakaa mielipiteitä, toiset tykkää, toiset ei.