Reseptit
Nokkoskeitto
Nokkoskeitto on tavallista pinaattikeittoa viekkaampi. Varo nokkosten pistoja kasveja kerätessäsi.
25 minKattila, 4 hlölle
Ainekset
- 2 ltuoreita nokkosenlehtiä
- 75 gvoita tai öljyä
- ¾ dlvehnäjauhoja
- 1 lmaitoa
- 1 tlsuolaa
- ½ tlsokeria
- ¼ tlmustapippuria
Valmistus
- Huuhdo nokkosenlehdet huolella. Kiehauta kattilassa vettä ja lisää nokkoset. Valuta nokkoset ja anna jäähtyä.
- Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää noin puolet maidosta ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiehuu.
- Lisää nokkoset ja siirrä kattila pois liedeltä. Soseuta esim. sauvasekoittimella. Nosta kattila takaisin liedelle.
- Kaada loppu maito kattilaan ja keitä pari minuuttia sekoittaen. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
Katso myös
Maistuva ja halpa sipulikeitto on helppo valmistaa.Suppilovahverokeitto on metsän antimia pullollaan.Tuhti linssikeitto sopii vegaaneille ja sekasyöjille.Borssikeitto tuo ripauksen venäläistä ruokakulttuuria omaan ruokapöytääsi.Myskikurpitsakeitto on pehmeän makea Halloween-herkku.Porkkanakeitto on raikas ilmestys.