Reseptit
Joulutorttu
Joulutorttu on varma merkki joulun saapumisesta. Joulutortut maistuvat parhaimmilta uunituoreina. Ps. Kokeile luumuhillon tilalla omenaversiota!
40 minUunipelti
Ainekset
- 500 gpakaste torttutaikinalevyjä
- paistonkestävää luumuhilloa tai marmeladia
Valmistus
- Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa ohjeen mukaan noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt kahtia neliöiksi. Tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa. Paina joka toinen kulma keskelle alas kostutetuin sormin.
- Laita tortun keskelle lusikallinen paistonkestävää hilloa tai marmeladia. Luumu- tai omenversio käy hyvin.
- Paista joulutorttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.
Katso myös
Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.Piparitaikina tekeytyy valmiiksi yön yli, kunhan siitä ei käy pienet sormet paloja napsimassa!Kuivakakku on perinteikäs kahvipöydän leivonnainen.Amerikkalaiset pannukakut eivät jätä ketään nälkäiseksi.Mukikakku on ehkä maailman helpoin leivonnainen.Mustikkakukko on eksoottisen kuuloinen leivonnainen.