Reseptit
Lohivoileipäkakku
Voileipäkakku on suomalaisen juhlapöydän kunkku. Lohivoileipäkakku on komea tarjottava, joka valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta.
12 hLeipävuoka, n. 15 annosta
Ainekset
- Pohja
- 15isoa viipaletta paahtoleipää esim graham
- Täyte
- 400 gkylmäsavustettua lohta perattuna
- 200 gcrème fraîchea
- 2 tlsitruunapippuria
- 3 rklsitruunamehua
- 1 ½ dlruohosipulia
- 1 ½ dltilliä
- Kostutukseen
- ¼ dlsitruunamehua
- ¾ dlvettä
- Kakun päälle
- 200 gtuorejuustoa
- 75 gkylmäsavustettua lohta
- tilliä
- sitruunaviipaleita
- kurkkua
Valmistus
- Hienonna täytteeksi tuleva lohi. Lisää crème fraîche, mausteet ja hienonnetut yrtit. Sekoita huolellisesti tahnaksi.
- Kokoa kakku leipävuokaan. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Aseta kolme leipäviipaletta vierekkäin leivinpapereiden päälle ja kostuta sitruunamehulla. Levitä 1/4 täytteestä viipaleille. Jatka, kunnes kakku on koottu.
- Kiedo voileipäkakku papereiden sisään tiukaksi paketiksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
- Ota seuraavana päivänä kakku jääkaapista ja irrota vuoasta. Tasoita voileipäkakun reunat tarvittaessa. Levitä tuorejuusto kakun päälle. Koristele voileipäkakku.
Katso myös
Tonnikalapiirakka maistuu vaikkapa illanistujaisissa.Suolainen katkarapupiirakka sopii hyvin illanistujaisiin.Graavilohi vie aikaa, mutta on helppo valmistaa.Kalakukko on tuunattu tässä ohjeessa nykyaikaan.Tonnikalapasta valmistuu pöytään vartissa.Janssonin kiusaus - kokeile klassikkoruokaa ja ylläty iloisesti!