Reseptit
Tonnikalapiirakka
Tonnikalapiirakka maistuu vaikkapa illanistujaisissa. Vinkki: peruspiirakkapohja toimii hyvin myös kinkku- tai kasvispiirakkaan.
55 minPiirakkavuoka
Ainekset
- Taikina
- 125 gvoita tai margariinia
- 3 dlvehnäjauhoja
- ½ dlvettä
- Voiteluun
- rasvaa
- Täyte
- 2 tlktonnikalapaloja öljyssä
- Päälle
- 2 dlkevytkermaa
- 1 dlvettä
- 2kananmunaa
- ¾ tlsuolaa
- ¼ tlvalkopippuria
Valmistus
- Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan.
- Valuta tonnikalasta pois ylimääräinen öljy ja levitä pohjan päälle. Sekoita kulhossa kerma, vesi, munat ja mausteet. Kaada täyte vuokaan.
- Kypsennä 200 asteessa 30-35 minuuttia.
Katso myös
Suolainen katkarapupiirakka sopii hyvin illanistujaisiin.Kalakukko on tuunattu tässä ohjeessa nykyaikaan.Lohipiirakka on valloittava suolainen tarjottava illanistujaisiin tai juhliin.Voileipäkakku on suomalaisen juhlapöydän kunkku.Tonnikalapasta valmistuu pöytään vartissa.Janssonin kiusaus - kokeile klassikkoruokaa ja ylläty iloisesti!