Reseptit
Lohikeitto
Perinteinen lohikeitto tehdään kermaan. Nauti maukas kalaruoka ruisvoileivän kanssa.
30 minKattila, 4 hlölle
Ainekset
- 1 rklvoita
- 1 rklöljyä
- 3pientä sipulia
- 5pientä perunaa
- 2porkkanaa
- 1kalaliemikuutio
- 4kokonaista maustepippuria
- 4kokonaista mustapippuria
- 4 dlvettä
- 1laakerinlehti
- 400 glohifileetä, kuutioituna
- 4 dlkermaa
- sitruunamehua
- suolaa
- pippuria
- tilliä
Valmistus
- Kuumenna kattilassa voi ja öljy. Paista kevyesti hienonnettu sipuli, kuoritut ja pilkotut perunat, kuoritut ja pilkotut porkkanat yhdessä kalaliemikuution ja mausteiden kanssa n. 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Älä ruskista.
- Lisää joukkoon vesi ja laakerinlehti. Anna kiehua noin 15 min, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää kerma ja anna kiehahtaa.
- Lisää lohifilekuutiot ja anna kypsyä noin 1 min.
- Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja tillillä.
Katso myös
Kirkas lohikeitto valmistuu tuoreesta tai pakastelohesta.Janssonin kiusaus - kokeile klassikkoruokaa ja ylläty iloisesti!Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.Uuniperunat saa vertaisensa kaverin lohesta.Paella tuo Espanjan ruokapöytään - Viva España!Lohilaatikko pelastaa arjen ruokahuollon.