Reseptit
Kuivakakku
Kuivakakku on perinteikäs kahvipöydän leivonnainen. Käytä taikinassa kermaa, kun haluat juhlavamman kakun.
1 h 15 minKakkuvuoka, 20 hlölle
Ainekset
- 200 gvoita
- 2 dlfariinisokeria
- 1 dlsokeria
- 3kananmunaa
- 5 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- ½ tlvaniljasokeria
- 2 tlkanelia
- 2 tlkardemummaa
- 2 dlkermaa, maitoa tai piimää
- Koristelu
- tomusokeria
Valmistus
- Ota voi huoneenlämpöön. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit keskenään. Lisää munat yksitellen.
- Sekoita jauhot ja mausteet keskenään. Lisää kuivat aineet voi-sokeri-munavaahtoon. Sekoita kerma, maito tai piimä sekaan.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 55 min.
- Kumoa valmis kakku ja koristele jäähdyttyään tomusokerilla.
Katso myös
Joulutorttu on varma merkki joulun saapumisesta.Riisipuuro maistuu erityisesti jouluna - mutta myös rauhallisina viikonloppuaamuina!Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!Waldorf-salaatti on nimetty New Yorkin Waldorf-hotellin mukaan.Siemennäkkäri on trendikäs juttu, joka sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.