Reseptit
Kimchi
Kimchi on kiinankaalista hapatettu korealainen ruoka. Säätele tulisuutta chilillä.
Yli 3 h4 hlölle
Ainekset
- 400 gkiinankaalia
- 1kevätsipulin varsi
- 3 rklraastettua inkivääriä
- 1chili
- 2valkosipulinkynttä
- ¾ dlmerisuolaa
- 1 tlsokeria
- 3 rklvettä
- 150 gporkkanaa
Valmistus
- Huuhtele kiinankaali ja poista kanta. Laita puoliksi leikattu kaali kulhoon ja ripottele suolaa kaalinlehtien väliin. Laita kulhon päälle kansi ja anna kaalin tekeytyä 2-3 tunnin ajan. Kaada sen jälkeen kaalista irronnut neste pois ja huuhdo ylimääräinen suola pois kylmällä vedellä. Pilko kaali pieniksi paloiksi.
- Huuhtele ja pilko chili ja kevätsipulin varret. Raasta inkivääri. Kuori ja paloittele porkkanat.
- Yhdistä kevätsipuli, chili, porkkanat, inkivääri, vesi ja loput mausteet keskenään ja sekoita ne huolellisesti kaalin joukkoon.
- Painele seos lasipurkkiin ja sulje tiiviisti kannella. Anna kimchin tekeytyä huoneenlämmössä, auringonvalolta suojassa noin kolmen vuorokauden ajan. Huomioi, että ainekset saattavat valua yli hapattamisen aikana.
- Säilytä valmis kimchi jääkaapissa.
Katso myös
Grillatut kasvisvartaat ihastuttavat ulkonäöllään ja maullaan.Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Lohkoperunat toimii mainiosti sellaisenaan naposteluun tai pääruoan lisukkeeksi.Kaalilaatikko jakaa mielipiteitä, toiset tykkää, toiset ei.Ruskea kastike on lihapullien perinteinen kaveri.Maistuva ja halpa sipulikeitto on helppo valmistaa.