Reseptit
Rosolli
Rosollin tekeminen on kivaa joulun ajan yhteispuuhaa. Vaikka joulupöydässä olisi moderneja makuja, rosolli tuo perinteisen vivahteen joulupöytään.
1 h 10 minKulho, 9-10 hlölle
Ainekset
- 3porkkanaa
- 3 dlpunajuurikuutioita
- 2 dlmaustekurkkukuutioita
- 2omenaa
- 1punasipuli
- Kastike
- 200 glaktoositonta kermaviiliä
- 1 rklpunajuurikuutioiden lientä
- ¼tlsokeria
- ripaus valkopippuria
- ripaus suolaa
- persiljaa
Valmistus
- Keitä porkkanat. Jäähdytä. Kuori ja leikkaa pieneksi kuutioiksi. Leikkaa punajuuret ja maustekurkut kuutioiksi tai käytä valmiskuutioita. Kuori ja kuutioi omenat. Hienonna kuorittu punasipuli.
- Sekoita ainekset kulhossa.
- Sekoita kastikeainekset. Tarjoa kastike erikseen. Laita halutessasi rosollin päälle keitetyt kananmunan puolikkaat.
Katso myös
Waldorf-salaatti on nimetty New Yorkin Waldorf-hotellin mukaan.Kastike saa hennon vaaleanpunaisen värinsä punajuuresta.Marinoitu punasipuli täyttää hampurilaiset ja hod dogit.Kreikkalainen salaatti vie makumatkalle Välimerelle.Papu-avokadosalaatti valmistuu lähes käden käänteessä.Tomaattisalsa maistuu niin hampurilaisen kuin tacojenkin täytteenä.