Reseptit
Waldorf-salaatti
Waldorf-salaatti on nimetty New Yorkin Waldorf-hotellin mukaan. Pistä pöytä koreaksi kotona laadukkaalla salaatilla!
35 minSalaattikulho, 5-6 hlölle
Ainekset
- 4 kpllehtisellerinvartta
- 4lehtisalaatin lehteä
- 150 gviinirypäleitä
- 200 gananaspaloja
- 2 kplomenaa
- 1 dlkermaviiliä laktoositon
- 1 dlmajoneesia
- 2 tlsinappia
- suolaa
- 50 gsaksanpähkinöitä, hasselpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
Valmistus
- Leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele lehtisalaatti ja revi pienemmiksi. Huuhtele viinirypäleet ja leikkaa puolikkaiksi. Valuta ananaspalat. Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita keskenään.
- Sekoita kermaviili, majoneesi ja sinappi. Mausta suolaa. Sekoita kastike muiden ainesten joukkoon. Laita tarjoiluvadille, rouhi pinnalle pähkinöitä. Säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Katso myös
Rosollin tekeminen on kivaa joulun ajan yhteispuuhaa.Kastike saa hennon vaaleanpunaisen värinsä punajuuresta.Pastasalaatti on suomalainen version italiansalaatista.Makaronisalaatti on varma valinta seisovassa pöydässä isommista pienempiin kekkereihin.Marinoitu punasipuli täyttää hampurilaiset ja hod dogit.Kreikkalainen salaatti vie makumatkalle Välimerelle.