Reseptit
Kikhernepihvit
Kikhernepihvit on vaivaton ratkaisu arjen ruokapöytään. Pihvien kanssa maistuu aito perunamuusi tai uunijuurekset.
30 min4-6 hlölle
Ainekset
- 400 gkikherneitä
- 2porkkanaa
- 2valkosipulinkynttä
- ½ dlkikhernejauhoja
- ½ dlkaurajauhoja
- 1 ½ rklsoijakastiketta, gluteeniton
- 1 tltimjamia
- 1 tlrosmariinia
- srirachaa tai muuta chiliä
- mustapippuria
- Paistamiseen:
- öljyä
Valmistus
- Valuta kikherneet liemestää. Soseuta seos sauvasekoittimella. Voit jättää seoksen karkeaksi tai tehdä sileäksi.
- Kuori porkkanat ja valkosipulit. Raasta porkkanat raasteeksi. Hienonna valkosipuli. Sekoita ne ja loput ainekset kikhernesoseen joukkoon.
- Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne kauniin ruskeaksi. Vinkki: Tarjoa pihvien kanssa vaikka perunamuusia tai uunijuureksia.
Katso myös
Gluteeniton pizzapohja sopii gluteenia ja maitotuotteita karttaville.Vihreä smoothie on terveyspommi.Raparperikiisseli toimii jälkiruokana tai välipalana.Hyödynnä raparperisato ja tee siitä mehua.Hummus valmistuu näppärästi kotikeittiössä.Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.