Reseptit
Raparperikiisseli
Raparperikiisseli toimii jälkiruokana tai välipalana. Hienostuneemman version saat, kun pistät päälle kermavaahtoa.
30 minKattila, 6-8 hlölle
Ainekset
- 1 lraparperipaloja
- 1 ½ dlsokeria
- 1 ½ lvettä
- 4 rklperunajauhoja
- 1 dlvettä
- Päälle
- sokeria
Valmistus
- Laita raparperipalat, sokeri ja 1, 5 l vettä kattilaan. Anna kiehua, kunnes raparperit pehmenevät.
- Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään. Valuta seos ohuena nauhana höyryävään nesteeseen koko ajan sekoittaen.
- Anna kiisselin pulpahtaa, mutta älä keitä.
- Ripottele kiisselin pinnalle hieman sokeria.
Katso myös
Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.Vispipuuro on valintasi erityisesti silloin, kun puolukat eivät muuten maistu.Mämmi on pääsiäisen perinneruoka, jonka valmistus onnistuu kotikeittiössäkin.Omenahillo kokoaa syksyn omenasadon.Tunnetko jo granolan? Se on aamiaisruoka ja välipala, joka koostuu esim.Punaviinipohjainen sangria saa raikkautta hedelmistä ja marjoista.