Reseptit
Lohipiirakka
Lohipiirakka on valloittava suolainen tarjottava illanistujaisiin tai juhliin. Tai ota salaatin kera lounaaksi töihin mukaan!
55 minPiirakkavuoka, 8 hlölle
Ainekset
- Taikina
- 125 gvoita tai margariinia
- 3 dlvehnäjauhoja
- ½ dlvettä
- Voiteluun
- rasvaa
- Täyte
- 100 gpurjoa
- 2 rklvoita
- 150 gkylmäsavustettua kirjolohta
- 2 dlkevytkermaa tai kermaa
- 100 gtuorejuustoa
- 1 dlvettä
- 2kananmunaa
- ¾ tlsuolaa
- ¼ tlvalkopippuria
Valmistus
- Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirasvuokaan.
- Pese ja viipaloi purjo ja hauduta se voissa pehmeäksi. Paloittele lohi. Levitä purjot ja lohi tasaisesti pohjan päälle. Sekoita kulhossa kerma, tuorejuusto, vesi, munat ja mausteet. Kaada täyte vuokaan.
- Kypsennä 200 asteessa 30-35 minuuttia.
Katso myös
Kalakukko on tuunattu tässä ohjeessa nykyaikaan.Suolainen katkarapupiirakka sopii hyvin illanistujaisiin.Tonnikalapiirakka maistuu vaikkapa illanistujaisissa.Tonnikalapasta valmistuu pöytään vartissa.Janssonin kiusaus - kokeile klassikkoruokaa ja ylläty iloisesti!Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.