Reseptit
Prinsessakakku
Prinsessakakku on super-suloinen kakku päivän prinsessalle! Koristele marsipaaniruusuilla tai vaikka kruunulla.
1 h 40 minKakkuvuoka
Ainekset
- Kakkupohja:
- 1 ½ dlsokeria
- 4kananmunaa
- 1 dlperunajauhoja
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- Voiteluun:
- margariinia
- korppujauhoja
- Vaniljatäyte:
- 3 ½ dlmaitoa
- 1kananmuna
- 2 ½ rklperunajauhoja
- ½ dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 2 dlkuohukermaa
- Marjatäyte:
- 1 dlvadelmahilloa
- 2 dlvadelmia
- Voikreemi:
- 1 dltomusokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 100 gvoita
- Kuorrutus ja koristelu:
- tomusokeria
- 500 gmarsipaania
- marsipaaniruusu
Valmistus
- Vatkaa huoneenlämpöiset sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi vaahtoon. Sekoita varoen.
- Kaada kakkutaikina 2,5 litran voideltuun, jauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista 175 asteisessa uunissa 35 min. Anna hieman jäähtyä ja kumoa kakkupohja.
- Sekoita vaniljatäytteen ainekset maito, kananmuna, perunajauhot ja sokeri kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes pulpahtaa kevyesti. Jäähdytä kiisseli. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita kiisseliin.
- Tee marjatäyte: muussaa vadelmat ja sekoita ne hilloon.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Levitä väleihin ohuelti marjatäytettä ja paksu kerros vaniljatäytettä. Aseta kansilevy päälle.
- Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Levitä voikreemi kakun päälle.
- Siivilöi pöydälle tomusokeria. Kauli marsipaani levyksi ja siirrä se kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä marsipaani pois. Koristele kakku marsipaaniruusulla.
Katso myös
Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku.Kaurakeksit tai toiselta nimeltään kauralastut on super-helppo tehdä.Mangojuustokakku on juhlien keskipiste.Mokkapalat on helppo ja nopea koko perheen herkku.Kakkupohja on perusresepti, jonka avulla voit tehdä haluamasi täytekakun.Mansikkatäytekakku on täytekakkujen ykkönen.