Reseptit
Sima
Sima on vappujuoma parhaimmillaan! Siman valmistuminen vie aikaa, mutta lopussa kiitos seisoo. Ps. Maistuu parhaalta viileänä.
3 vrkSanko, 5 l
Ainekset
- 2sitruunaa
- 4 dlsokeria
- 5 lvettä
- 5 dlfariinisokeria
- pieni nokare hiivaa (herneen siemenen kokoinen)
- rusinoita
Valmistus
- Pese sitruunat. Kuori niistä keltainen osa perunankuorimaveitsellä talteen. Poista sitruunoista kuoren valkoinen osa ja heitä se pois. Leikkaa hedelmäliha viipaleiksi.
- Pane sitruunaviipaleet, sitruunankuoren keltainen osa ja sokeri isoon astiaan esim. sankoon. Kuumenna puolet vesimäärästä kiehuvaksi ja kaada sima-ainesten päälle. Sekoita ja anna seistä jonkin aikaa kannen alla.
- Lisää loput vedestä kylmänä. Lisää hiiva, kun liemi on huoneenlämpöistä.
- Anna olla huoneen lämmössä noin päivän ajan.
- Pese pullot ja pane pulloihin pari rusinaa ja 1 tl sokeria. Siivilöi sima pulloihin. Korkita löyhästi.
- Vie viileään paikkaan. Sima on valmista, kun rusinat nousevat juoman pintaan.
Katso myös
Grillatut kasvisvartaat ihastuttavat ulkonäöllään ja maullaan.Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Bataattiranskalaiset ovat lähes terveysruokaa.Guacamole arriba!Lehtikaalisipsit on vaihtoehto kaupasta ostetuille perunalastuille.Papuhampurilainen maistuu mehevältä.