Reseptit
Valkosuklaakakku
Valkosuklaakakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Vaalea ulkomuoto voi yllättää jopa suklaan ystävän.
12 hIrtopohjavuoka
Ainekset
- 170 gkaurakeksejä
- 75 gvoita
- Täyte:
- 2valkuaista
- 2 rklsokeria
- 2 dlkuohukermaa
- 200 gvalkosuklaata
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 4liivatelehteä
- 1 rklsitruunamehua
- Koristeluun:
- suklaalastuja, suklaakastiketta, mansikoita
Valmistus
- Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Hienonna kaurakeksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle.
- Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi.
- Vaahdota kerma.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon tuorejuusto.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana suklaatäytteen joukkoon.
- Lisää valkuais- ja kermavaahto varovasti sekoittaen suklaatäytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta.
- Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
- Koristele suklaalastuilla, suklaakastikkeella ja/tai mansikoilla.
Katso myös
Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku.Mangojuustokakku on juhlien keskipiste.Juustokakku on mehevä ja muheva klassikko.Suklaakeksit maistuvat niin hyviltä, että pellillinen menee hetkessä!Suklaakakku on Suosikkikakku!Nam, itsetehdyt pullat vievät kielen mennessään!