Reseptit
Tiikerikakku
Tiikerikakku tuo muistoja mummolasta. Kuivakakkujen aatelia!
1 hKakkuvuoka
Ainekset
- 2 dlsokeria
- 200 gmargariinia
- 3munaa
- 2 tlleivinjauhetta
- ½ dlperunajauhoja
- 3 dlvehnäjauhoja
- 2 tlvaniliinisokeria
- 3 rklmaitoa
- 2 rklkaakaojauhetta
- Voiteluun:
- margariinia tai voita
- korppujauhoja
Valmistus
- Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sekoita hyvin.
- Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne vaahtoon sekoittaen. Lisää vaniliinisokeri. Siirrä puolet taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen maito ja kaakaojauhe.
- Kaada voideltuun vuokaan osa vaaleasta taikinasta, tämän jälkeen lisää kaikki tumma taikina, lisää päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla taikinan läpi. Näin tumma ja vaalea taikina sekoittuvat kauniisti.
- Paista 45 minuuttia 170-asteisessa uunissa. Kumoa valmis kakku hieman jäähtyneenä.
Katso myös
Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku.Mangojuustokakku on juhlien keskipiste.Juustokakku on mehevä ja muheva klassikko.Suklaakakku on Suosikkikakku!Nam, itsetehdyt pullat vievät kielen mennessään!Porkkanakakku on helppo tehdä - ja vielä helpompi syödä!