Reseptit
Mansikkatäytekakku
Mansikkatäytekakku on täytekakkujen ykkönen. Se on synttäreiden ja kaikkien juhlien kohokohta.
1 h 30 minKakkuvuoka, 15 hlölle
Ainekset
- Kakkupohja
- 4munaa (1 lasi)
- 2 dlsokeria (1 lasi)
- 2 dlvehnäjauhoja (1 lasi)
- 1 tlleivinjauhetta
- Vuoan leivitys
- öljyä
- korppujauhoja
- Kostutus
- 2 dlmehua
- 2 tlvaniljasokeria
- Täyte
- 6 dllaktoositonta kuohukermaa
- 500 glaktoositonta maitorahkaa
- 5 rklsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 4 dlmansikka- tai marjasosetta
- 5 dlmansikoita
- 2banaania tai muuta pehmeää hedelmää
- Kakun päälle
- 4 dlmansikoita
- puolet rahkakermatäytteestä
Valmistus
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään. Siivilöi ne varovasti sekoittaen sokerimunaseokseen.
- Kaada taikina voidelluun ja korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Tasoita pinta kevyesti.
- Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 20-30 min.
- Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Nosta kakun pohjaosa tarjoiluastialle. Kostuta. Levitä kakkulevyn päälle marjasosetta, marjoja ja kermarahkaa. Nosta seuraava kakkulevy päälle. Paina kämmenellä kevyesti.
- Kostuta ja täytä toinen väli pehmeällä hedelmällä, esim. banaaniviipaleilla ja kermarahkalla.
- Nosta päällimmäinen kakkulevy ja kostuta. Paina kevyesti kämmenellä, jotta pinnasta tulee tasainen.
- Laita kakun pinnalle kermavaahtoa tai kermarahkaa ja kokonaisia mansikoita tai mansikkapaloja. Pursota kermavaahtoa kakun reunoille sekä pinnan ja reunan yhtymäkohtaan.
- Säilytä kakku kylmässä ennen tarjoilua.
Katso myös
Kakkupohja on perusresepti, jonka avulla voit tehdä haluamasi täytekakun.Banaanilettu on gluteeniton ja maidoton - ja herkullinen!Kaneliässät on lapsuudesta tuttu leivonnainen.Amerikkalainen juustokakku on maultaan raikkaan sitruunainen.Kinuskikakku ei ole siitä helpoimmasta päästä valmistaa, mutta vaiva on sen arvoinen.Ortodoksisen pääsiäisen perinneherkku pasha maistuu koko kansalle.