Reseptit
Piparitaikina
Piparitaikina tekeytyy valmiiksi yön yli, kunhan siitä ei käy pienet sormet paloja napsimassa!
14 hUunipelti, 75 kpl
Ainekset
- 2 dlsokeria
- 2munaa
- 200 gvoita
- ¾ dltummaa siirappia
- 1 rklkanelia
- 1 tlneilikkaa
- 1 tlkardemummaa
- 1 tlruokasoodaa
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 ½ dlperunajauhoja
Valmistus
- Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi kulhossa. Sulata voi ja sekoita joukkoon tumma siirappi. Jäähdytä voi-siirappiseosta hieman ja lisää kulhoon. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Peitä taikina esim. kelmulla. Anna kovettua jääkaapissa yön yli.
- Kauli taikinasta mahdollisimman ohutta levyä jauhotetulla pöydällä. Tee muotilla pipareita.
- Paista 200 asteisen uunin keskiosassa n. 5 min. Piparit palavat herkästi, joten tarkkaile paistumista.
- Koristele piparit oman maun mukaan.
Katso myös
Joulutorttu on varma merkki joulun saapumisesta.Irish coffee on fariinisokerilla ja viskillä maustettu kuuma kahvijuoma.Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku.Mangojuustokakku on juhlien keskipiste.Juustokakku on mehevä ja muheva klassikko.