Reseptit
Joululimppu
Joululimpussa maistuvat fenkoli, pomeranssi ja anis. Kiiltävä kuori syntyy siirapista.
2 h1 limppu
Ainekset
- 2½ dlpiimää
- 25 ghiivaa
- ½ dlsiirappia
- 4 dlvehnäjauhoja
- 1½ dlruisjauhoja
- ½ tlfenkolinsiemeniä
- ½ tlpomeranssinkuorta
- 1 tlaniksensiemeniä
- ½ tlsuolaa
- Voitelu
- ¼ dlvettä
- ¼ dlsiirappia
Valmistus
- Liota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää mausteet ja siirappi. Alusta jauhot taikinaan. Kohota kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta pyöreä limppu ja kohota se.
- Pistele limppu haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Sivele limpun pinta paiston loppupuolella vesi-siirappiseoksella.
Katso myös
Saaristolaisleipä on aika tuju eväs.Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!Siemennäkkäri on trendikäs juttu, joka sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.Mangojuustokakku on juhlien keskipiste.Teeleipä on monen eka itsetehty leivonnainen.Riisipuuro maistuu erityisesti jouluna - mutta myös rauhallisina viikonloppuaamuina!