Reseptit
Porkkanasämpylät
Porkkanasämpylät ilahduttavat väli- ja iltapalana. Nauti uunituoreena voin ja juustosiivun kanssa teekupposta unohtamatta.
1 h 10 minUunipelti, 20-25 sämpylää
Ainekset
- 50 ghiivaa
- 5 dllaktoositonta maitoa
- ½ dlsiirappia
- 1 ½ tlsuolaa
- ½ dlöljyä
- 3 dlporkkanaraastetta
- 13 dlhiivaleipävehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja
Valmistus
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi, suola, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita jauhot joukkoon. Alusta.
- Kohota taikina liinan alla. Pyöritä sämpylät ja aseta pellille. Kohota porkkanasämpylät hyvin liinan alla vedottomassa paikassa.
- Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
Katso myös
Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!Helppo vuokaleipä valmistuu kotoa löytyvistä tarpeista.Naan-leipä paistuu kodin uunissa, mutta älä käytä pellillä leivinpaperia.Gluteeniton pizzapohja sopii gluteenia ja maitotuotteita karttaville.Pitaleivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan paistettaessa.Kaurasämpylät ovat tuoreina bueno!