Reseptit
Naan-leipä
Naan-leipä paistuu kodin uunissa, mutta älä käytä pellillä leivinpaperia. Nauti lempeän makuista leipää mausteisten ruoan kanssa.
25 minUunipelti, 10-12 kpl
Ainekset
- 3 dlmaustamatonta jogurttia, laktoositon
- 1 dlvettä
- 25 ghiivaa
- 1 tlsuolaa
- 2 tlsokeria
- ½ dlöljyä
- 7 dlvehnäjauhoja
- Voiteluun
- ½ dlöljyä
Valmistus
- Yhdistä jogurtti ja vesi, lämmitä seos kädenlämpöiseksi kattilassa. Kaada kulhoon, liuota mukaan hiiva, suola ja sokeri. Lisää öljy ja vähitellen jauhoja. Alusta, kunnes taikina on napakka. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina 10-12 osaan. Taputtele 2 -3 mm:n paksuisiksi soikioiksi.
- Paista pellillä ilman leivinpaperia 250 asteisen uunin yläosassa 6-7 min.
- Voitele öljyllä juuri uunista otetut kuumat leivät.
Katso myös
Helppo vuokaleipä valmistuu kotoa löytyvistä tarpeista.Ciabatta on lähtöisin Italiasta.Kauraleipä syntyy lähes käden käänteessä.Siemennäkkäri on trendikäs juttu, joka sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Kalakukko on tuunattu tässä ohjeessa nykyaikaan.