Reseptit
Pinaatti-lehtikaalipiiras
Pinaatti-lehtikaalipiiras on täysin gluteeniton. Pohja on peruspohja, jossa riisi on pääosassa. Varioi täytteitä oman makusi mukaan.
1 h 30Piirakkavuoka, 6 hlölle
Ainekset
- Pohja
- 5 dlkeitettyä riisiä
- 2 rklpaahdettuja seesaminsiemeniä
- 1kananmuna
- öljyä
- Täyte
- 2lehtikaalin lehtiä
- 2 ½ dltuoretta pinaattia
- 100 gfeta-juustoa paloina
- 1 dlemmental-juustoraastetta
- 3kananmunaa
- 2 dlmaitoa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistus
- Tee pohja näin: Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja paahda siemenet. Sekoita siemenet ja muna riisin sekaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Esipaista pohjaa 180 asteessa 15 minuuttia.
- Tee täyte näin: Irrota lehtikaalista ruoti ja leikkaa lehdet pienemmiksi paloiksi. Käytä lehtikaali nopeasti kiehuvassa vedessä, jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja purista kuivaksi. Lisää seokseen pinaatinlehdet, feta-juusto ja juustoraaste.
- Vatkaa munat ja maito, lisää ne täyteaineksiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää täyte esipaistetun pohjan päälle.
- Paista 180 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Katso myös
Gluteeniton pizzapohja sopii gluteenia ja maitotuotteita karttaville.Sipulipiiras on tuhti välipala.Purjo-pekonipiiras sopii pikkuateriaksi tai iltapalaksi.Kalakukko on tuunattu tässä ohjeessa nykyaikaan.Lohipiirakka on valloittava suolainen tarjottava illanistujaisiin tai juhliin.Suolainen katkarapupiirakka sopii hyvin illanistujaisiin.