Reseptit
Coleslaw
Coleslaw on Ameriikan tuliainen. Se maistuu erityisesti grilliherkkujen kanssa, mutta myös muiden kala- ja liharuokien.
5 hSalaattikulho, 5 annosta
Ainekset
- 500 gkaalia
- 2porkkanaa
- Kastike:
- 1 dlmajoneesia
- 1 dlkermaviiliä
- 2 rklsitruunanmehua tai omenaviinietikkaa
- 1 rklsinappia
- ¼ tlsuolaa
- ½ tlsokeria
- ¼ tlmustapippuria
Valmistus
- Sekoita kastikeainekset keskenään isossa kulhossa.
- Kuori kaalista pari ulointa kerrosta. Halkaise se ja leikkaa kanta pois. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta kuoritut porkkanat.
- Nosta salaatti- ja porkkanaraaste kulhoon kastikkeen joukkoon. Sekoittele hyvin. Peitä kulho kelmulla tai kannella ja anna salaatin maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia - mieluiten yön yli.
Katso myös
Tzatziki tuo Kreikan kielelle ja mielelle.Mozzarella-tomaattisalaatti on peri-italiainen, raikas salaatti.Bataattiranskalaiset ovat lähes terveysruokaa.Pesto on Italiasta kotoisin oleva pastan paras kaveri.Guacamole arriba!Rocky road on varma hätäapu, kun makean nälkä iskee.