Reseptit
Suklaamousse
Suklaamousse on todella helppo, mutta maukas jälkkäri. Se tosiaankin sulaa suussa!
2 hTarjoiluastia, 4 hlölle
Ainekset
- 100 gtummaa suklaata
- 2 dlvispikermaa
Valmistus
- Lorauta 0,5 dl kermaa kattilaan ja paloittele suklaa mukaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hieman alle kädenlämpöiseksi.
- Vatkaa loppu vispikerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita suklaa kermavaahtoon. Nosta tarjoiluastiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa n. 1 h. Voit myös annostella suoraan neljään pienempään tarjoiluastiaan.
- Vinkki: koristele suklaahipuilla, tuoreilla marjoilla tai kermavaahdolla.
Katso myös
Persikkarahka maistuu jälkkärinä tai välipalana.Kinuskikastike valmistuu omassa keittiössä helposti.Raparperikiisseli toimii jälkiruokana tai välipalana.Pannacotta on helppo jälkkäri, joka valmistuu lähes itsekseen yön yli.Omenahyve on raikas ja helppo herkku, joka sopii jälkiruoaksi tai tv:n äärelle.Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.