Reseptit
Burgundinpata
Burgundinpata on ranskalaisen keittiön lahja maailmalle. Käytä paksupohjaista pataa ja anna ruoan valmistua hiljalleen liedellä.
3 hPata, 6-8 hlölle
Ainekset
- 800 gnaudan sisäpaistia
- 140 gpekonia
- 5sipulia
- 2porkkanaa
- 200 gtuoreita herkkusieniä
- 4 dlpunaviiniä tai lihalientä
- 3valkosipulinkynttä
- ½ dltomaattisosetta
- 1 tlmustapippuria
- 2laakerinlehteä
- 2 tlkuivattua timjamia
- 2 tlsuolaa
Valmistus
- Ota liha huoneenlämpöön. Kuutioi liha ja suikaloi pekoni. Leikkaa kuoritut sipulit isoiksi paloiksi. Viipaloi porkkanat ja herkkusienet.
- Ruskista pekoni paistinpannussa. Ruskista pekonista irronneessa rasvassa lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä lihat pataan.
- Paista rasvassa myös sipulit. Lisää pataan sipulit, porkkanat ja herkkusienet.
- Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada pataan. Lisää pataan punaviini tai lihaliemi, kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattisose ja mausteet.
- Anna padan hautua hellalla kannen alla 1-2 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
Katso myös
Chili con carne on tuhti klassikkoruoka.Entrecote on pihvien aatelia.Karjalanpaisti on kiireettömän ruoka.Kanarisotto on maidoton, gluteeniton ja kananmunaton.Hasselbackan perunat on todellinen klassikko.Lihapata on talven lämmittäjä, joka valmistuu helposti ajan kanssa.