Reseptit
Marenki
Marenki on helppo tehdä, mutta vaatii aikaa. Säilytä marenkeja aina kuivassa. Paperipussi on todistetusti paras vaihtoehto.
4 hUunipellillinen
Ainekset
- 4kananmunan valkuaista
- 1 tlväkiviinaetikkaa
- ripaus suolaa
- 2 dlsokeria
Valmistus
- Erottele valkuaiset kulhoon. Vatkaa kiinteäksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää etikka ja ripaus suolaa.
- Lisää sokeria vähän kerrallaan, vatkaa tahmeaksi ja kiiltäväksi massaksi.
- Pursota massasta haluamasi kokoisia marenkeja uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista 1,5 tuntia 125 asteessa. Sammuta uuni ja jätä marengit uuniin vielä vähintään 2 tunniksi.
Katso myös
Ortodoksisen pääsiäisen perinneherkku pasha maistuu koko kansalle.Raparperikiisseli toimii jälkiruokana tai välipalana.Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.Omenahillo kokoaa syksyn omenasadon.Kinuskikakku ei ole siitä helpoimmasta päästä valmistaa, mutta vaiva on sen arvoinen.Punaviinipohjainen sangria saa raikkautta hedelmistä ja marjoista.