Reseptit
Mansikkainen juustosalaatti
Mansikkainen juustosalaatti on pirteä keskikesän herkku. Vinkki: Tarjoa vastapaistetun teeleivän kanssa.
40Salaattikulho, 5-6 hlölle
Ainekset
- 2ruukkua lehtisalaattia
- 3tomaattia
- 250 gjuustoa, esim. feta tai vuohenjuustoa
- 3-4 dlmansikoita
- 2 rklauringonkukan siemeniä
- Kastike:
- ½ dlöljyä
- ½ dlbalsamiviinietikkaa
- 1 rklsitruunamehua
- ½ rklhunajaa
- ½ tlsuolaa
Valmistus
- Pese salaatti ja revi lehdet salaattikulhoon. Lisää sekaan paloitellut tomaatit. Paloittele juusto ja ripottele päälle. Irrota mansikoista kannat, halkaise ja lisää salaattiin. Ripottele päälle siemeniä.
- Valmista kastike voimakkaasti vatkaten, teko onnistuu helpoiten sauvasekoittimella. Sekoita kastike salaattiin tai tarjoa erikseen astiasta.
Katso myös
Mozzarella-tomaattisalaatti on peri-italiainen, raikas salaatti.Marinoitu punasipuli täyttää hampurilaiset ja hod dogit.Hedelmä-juustosalaatti on mitä mainioin keiton ja suolaisen leivonnaisen kaveri.Papu-avokadosalaatti valmistuu lähes käden käänteessä.Tomaattisalsa maistuu niin hampurilaisen kuin tacojenkin täytteenä.Kana-pastasalaatti saa hiilaritasot kohdilleen.