Reseptit
Lihapata
Lihapata on talven lämmittäjä, joka valmistuu helposti ajan kanssa. Tarjoa perinteisesti keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
2,5 hPata, 6 hlölle
Ainekset
- 600 gnaudanpaistia
- 1sipuli
- 400 gjuureksia esim. porkkanaa, lanttua, selleriä
- 2 rklöljyä
- 7 dlvettä
- 1lihaliemikuutio
- 2 rkltomaattipyretä
- 10mustapippuria
- 1laakerinlehti
- 1 tltimjamia
- ½ tlsuolaa
Valmistus
- Ota paisti huoneenlämpöön 1-2 h ennen paistamista.
- Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele juurekset kuutioiksi.
- Ruskista lihat parissa erässä paistinpannulla öljyssä. Pistä pataan ja huuhtele pannu tilkalla vettä jokaisen paistoerän jälkeen. Kaada vesi pataan.
- Nosta pilkotut kasvikset pataan. Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää liemikuutio, tomaattipyre ja mausteet.
- Anna hautua hiljalleen kannen alla 2 tunnin ajan. Lisää vettä, jos neste haihtuu liikaa.
Katso myös
Chili con carne on tuhti klassikkoruoka.Entrecote on pihvien aatelia.Karjalanpaisti on kiireettömän ruoka.Kanarisotto on maidoton, gluteeniton ja kananmunaton.Hasselbackan perunat on todellinen klassikko.Broileririsotto on perusruoka, josta teet suosikkimausteilla tuunaamalla oman näköisesi.