Reseptit
Lanttulaatikko
Lanttulaatikko on joulupöydän klassikko. Keitä lantut itse tai päästä itsesi helpommalla ja käytä valmista lanttusosetta.
2 hUunivuoka
Ainekset
- 1 kglanttusosetta tai 1,2 kg lanttuja
- 2 dlruokakermaa
- 1 dlkorppujauhoja
- ¾ tlsuolaa
- ¼ tlinkivääriä
- ¼ tlvalkopippuria
- ¼ tlmuskottia
- ½ dlsiirappia
- 1kananmuna
- Voiteluun:
- öljyä, voita tai margariinia
- Pinnalle:
- korppujauhoja
- voita
Valmistus
- Keitä lantut kypsiksi tai käytä valmista lanttusosetta.
- Sekoita kulhossa ruokakermaan korppujauhot. Anna turvota hetken. Lisää turvonneisiin korppujauhoihin mausteet, siirappi ja kananmuna.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Voit tehdä lusikalla soseen pintaan kuvioita. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
Katso myös
Irish coffee on fariinisokerilla ja viskillä maustettu kuuma kahvijuoma.Rocky road on varma hätäapu, kun makean nälkä iskee.Punajuurilaatikko mehevöityy homejuustolla.Imelletty perunalaatikko maistuu joulupöydässä laatikkojen ystäville.Punaviinikastike on kastikeklassikko, joka on nappivalinta lihapihvien viereen.Siemennäkkäri on trendikäs juttu, joka sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.