Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Reseptit

Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko maistuu joulupöydässä laatikkojen ystäville. Varaa aikaa valmistumiseen.

Imelletty perunalaatikko
13 hIso uunivuoka tai kaksi pientä uunivuokaa

Ainekset

  • 2 kgjauhoisia perunoita
  • 50 gvoita tai margariinia
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 lmaitoa
  • 2 rklsiirappia
  • 3 tlsuolaa
  • Voiteluun:
  • voita tai margariinia

Valmistus

  • Keitä kuoritut, lohkotut perunat kypsiksi vähässä vedessä. Kaada vesi pois. Survo perunat kattilassa.
  • Anna seoksen jäähtyä. Sekoita puolet rasvasta ja puolet jauhoista perunoiden sekaan. Ripottele loput jauhot perunoiden päälle. Pidä kattila huoneenlämmössä kannella peitettynä yön yli.
  • Lisää aamulla 2 rkl siirappia, kylmä maito ja suola.
  • Kaada seos yhteen tai kahteen voideltuun vuokaan. Huomaa, että laatikko kuohuu uunissa, joten jätä kuohumisvaraa. Lisää loput rasvat nokareina pinnalle.
  • Paista ensin puoli tuntia 200-asteisessa uunissa. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista 2 h. Kun laatikko on valmis, ota se pois uunista ja sen tekeytyä.
Katso myös
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»