Reseptit
Imelletty perunalaatikko
Imelletty perunalaatikko maistuu joulupöydässä laatikkojen ystäville. Varaa aikaa valmistumiseen.
13 hIso uunivuoka tai kaksi pientä uunivuokaa
Ainekset
- 2 kgjauhoisia perunoita
- 50 gvoita tai margariinia
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 lmaitoa
- 2 rklsiirappia
- 3 tlsuolaa
- Voiteluun:
- voita tai margariinia
Valmistus
- Keitä kuoritut, lohkotut perunat kypsiksi vähässä vedessä. Kaada vesi pois. Survo perunat kattilassa.
- Anna seoksen jäähtyä. Sekoita puolet rasvasta ja puolet jauhoista perunoiden sekaan. Ripottele loput jauhot perunoiden päälle. Pidä kattila huoneenlämmössä kannella peitettynä yön yli.
- Lisää aamulla 2 rkl siirappia, kylmä maito ja suola.
- Kaada seos yhteen tai kahteen voideltuun vuokaan. Huomaa, että laatikko kuohuu uunissa, joten jätä kuohumisvaraa. Lisää loput rasvat nokareina pinnalle.
- Paista ensin puoli tuntia 200-asteisessa uunissa. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista 2 h. Kun laatikko on valmis, ota se pois uunista ja sen tekeytyä.
Katso myös
Irish coffee on fariinisokerilla ja viskillä maustettu kuuma kahvijuoma.Rocky road on varma hätäapu, kun makean nälkä iskee.Punajuurilaatikko mehevöityy homejuustolla.Punaviinikastike on kastikeklassikko, joka on nappivalinta lihapihvien viereen.Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.Joulukinkun paistamiseen tarvitset kinkun, paistomittarin ja uuni.